Magyar Nemzeti Autósport Szövetség

Vissza a főoldalra

Nők az Autósportban Munkabizottság

  • Sportágak-bizottságok
  • Munka bizottságok
  • Nők az Autósportban Munkabizottság
Archívum

2017. március 8-án, Nőnapon megalakult az MNASZ Nők az Autósportban Bizottsága, mely a nemzetközi szövetség, az FIA által kiadott ajánlásnak megfelelően jött létre. Az MNASZ legújabb bizottságának célja olyan sportprojektek kiemelt kommunikációja és koordinációja, melyek kifejezetten a fiatal lányok, nők részére kerülnek kiírásra, továbbá fontos oktatási és promóciós feladatokat lát el a jövőben.

A női bizottság küldetése olyan sportkultúra támogatása, mely ösztönzi és értékeli a nők teljes körű részvételét az autósportban, olyan stratégiák és irányelvek támogatása, melyek elősegíti a nők képzését és tréningjét az autósport területén.

A magyar bizottság szorosan együttműködik az FIA Nők az autósportban bizottságával, melyről bővebben itt olvashat

Az egyik legfontosabb hosszú távú cél egy hazai mentorprogram kialakítása, mert fontosnak tartjuk, hogy a generációk kölcsönösen értéket tudnak adni egymásnak. A biztonságos közlekedés, annak tanítása szintén a bizottság feladataihoz tartozik, mely keretében nemzetközi és más országok szövetségeinek bevált gyakorlatait fogjuk felhasználni. Fontos megmutatni, hogy az ajtó nyitva áll a nők számára is az autósport minden területén, legyen az versenyzés, tisztségviselői megbízás, szövetségi munka.

A bizottság tagjai az autósportban már régóta dolgozó hölgyek, a bizottság vezetője, Budai Boglárka, az FIA Nők az Autósportban és az FIA Off Road bizottságának tagja, további tagjai: Gazsi Júlia, a Hungaroring zRt. vezérigazgató-helyettese, Szijjártó Sarolta, az FIA Truck Racing Bizottságának tagja, Vogel Adrienn, gyorsasági versenyző, Zubai Márta, HR és kommunikációs szakértő. „Az egyik legfontosabb feladatomnak az oktatási projekteket tartom, célom, hogy a fiatalok (pálya) választási lehetőségeit kibővítsem, látókörüket szélesítsem.” – mondta a bizottság vezetője, Budai Boglárka.

A magyar bizottság tagjairól bővebben az alábbiakban tájékozódhat.

Tudnivalók

• Az MNASZ oldalon található dokumentumok nagyrésze PDF formátumban kerül feltöltésre, de előfordulhatnak DOC, XLS, ZIP, CDR, JPG és HTM formátumok is.
• A dokumentum nevére kattintva letöltheti azt.
• A dokumentum egy új ablakban jelenik meg.

Legfrissebb hírek és dokumentumok

Partner szervezetek