Magyar Nemzeti Autósport Szövetség

2023.01.24
Tájékoztató a Feltörekvő Sportágak Tehetséggondozó Programja pályázat nyertesei részére
Tájékoztató a Feltörekvő Sportágak Tehetséggondozó Programja pályázat nyertesei részére
Elolvasom

Tájékoztató a Feltörekvő Sportágak Tehetséggondozó Programja pályázat nyertesei részére

Bezár
2023.01.02
Szujó Zoltán újévi köszöntője
Kedves sporttársak, rajongók, az autósport iránt érdeklődők! Alig több, mint egy hónap telt el megválasztásom óta, és a közgyűlés furcsa időpontja miatt máris újévi köszöntőt írok. 
Elolvasom
Az óév legutolsó napjai is munkával teltek: a Rally Hungary promóteri szerződésének aláírásával sikerült végleg eltüntetnünk azt a pici, nyugtalanító csillagot a nyíregyházi verseny mellől. Ez azt jelenti, hogy mostantól biztos a futam helye az idei rali EB naptárában, így remélhetőleg a kontinens legnagyobb csillagait láthatjuk majd október elején a gyönyörű, őszi Zemplénben. Gőzerővel dolgozunk a hazai bajnokságok végleges versenynaptárain és -kiírásain, továbbá igyekszünk minél hamarabb mindenki számára megfelelő megoldást találni a sportbírók küldésével, kifizetésével kapcsolatos, régóta ismert problémákra is. Rengeteg visszajelzést, véleményt, építő jellegű javaslatot kaptunk és kapunk, ezeket továbbra is várjuk az erre a célra létrehozott emailcímen: velemeny@mnasz.hu
 
Tudnotok kell azonban, hogy legnagyobb erőfeszítéseink ellenére sem mehetnek végbe ezek a változások egyik napról a másikra - bármennyire szeretnénk is - ezért türelmet és nyugalmat kérek mindenkitől. Néhányan ki akarják használni ezt az átmeneti időszakot a zavarkeltésre, önmaguk pozícionálására vagy jobb színben való feltüntetésére. Megnyilvánulásaik stílusából, időzítéséből pontosan látszik: nekik valójában nem fontos az autósport. Kérek mindenkit, hogy csak az MNASZ hivatalos csatornáin megjelent információk alapján formáljon véleményt!
 
Az idei év a növekvő energiaárak, a nehezebb gazdasági környezet miatt biztosan tartogat kihívásokat az autósport szereplői számára is, ennek ellenére a szövetség igyekszik minden tőle telhetőt megtenni azért, hogy az itthoni bajnokságok, versenyek magas színvonalon, biztonságosan lebonyolódjanak. 
 
Az biztos, hogy a hazai eseményeken túl a nemzetközi porondon is lesz kinek szurkolnunk: a Herczig Norbert-Ferencz Ramón kettősért a világbajnokság WRC2-es kategóriájában szoríthatunk, Kiss Norbert újra harcba száll a kamion EB-címért és megint pályára gurulnak fiatal gokartosaink is. 
 
Nekik és minden versenyzőnek, csapattagnak, sportbírónak, a hazai autósportélet összes szereplőjének kívánok boldog új évet, egészséget, nyugalmat, izgalmas és biztonságos versenyeket, sok sikert a pályán és a pályán kívül is!
 
Szujó Zoltán
elnök
 
Bezár
2022.01.21
Új MNASZ-Magyar Telekom flotta szerződés
Elolvasom

Tisztelt Tagszervezeteink, Versenyzőink, Tisztségviselőink!

 

Az MNASZ és a Magyar Telekom megújította a mobiltelefon flottára vonatkozó szerződést.

Az új szerződés alapvető változásokat nem hoz a korábbihoz képest, jellemzően a mobil internet hozzáférés bővülését jelenti.

A Magyar Telekom tájékoztatása szerint a korábbi szerződés alapján megkötött előfizetői szerződéseket a Magyar Telekom automatikusan módosítja az új szerződésnek megfelelően.

 

Kérünk mindenkit, hogy a legközelebb kézhez kapott számlát figyelmesen ellenőrizze le és amennyiben bármilyen problémát tapasztal, haladéktalanul vegye fel a kapcsolatot a Magyar Telekom valamely irodájával.

 

Az új flotta szerződésről a Magyar Telekom irodái, vagy a telefon@mnasz.hu címre küldött érdeklődő levél alapján az MNASZ Titkársága tud felvilágosítást adni.

 

MNASZ Titkárság      

Bezár
2020.06.04
EMMI kérdőív a COVID-19 járvány kapcsán
Tisztelt Sportolóink! Az alábbiakban tesszük közzé az Emberi Erőforrásák Minisztériuma által kiküldött kérdőívet. Kérjük minden sporttársunk aktív közreműködését!
Elolvasom

Tisztelt Sportoló! Tisztelt Sportszakember!

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkársága fel kívánja mérni, hogy Magyarországon a COVID-19 járványhelyzet miatt, hogyan változott a sportolók és sportszakemberek fizikai aktivitása, illetve azt is, hogy a járványhelyzet megnövekedett stressz szinttel járt-e számukra. 

 

Kérem, hogy az alábbi kérdőívet töltse ki, hogy a jelen helyzet következményeit a lehető legpontosabban tudjuk felmérni. A kérdőívet 2020. június 14-én éjfélkor zárjuk, így kérjük, hogy azt legkésőbb addig szíveskedjen kitölteni.

 

A kérdőív elérhetősége: https://forms.gle/GTV96V5B584LjZpn8

 

 

A kérdőív kitöltése hozzávetőlegesen 15 percet vesz igénybe.

 

A kérdőívben szereplő adatait bizalmasan kezeljük, a kérdőív kitöltése önkéntes, anonim módon történik. Nagyon fontos, hogy helyesen és pontosan mérjük fel a jelen helyzet következményeit, amelyből a jövőben építkezni tudunk. Ennek megfelelően a kapott információ eredményei a jövőbeni intézkedések megalapozását szolgálják.

 

Amennyiben a kérdőívvel kapcsolatban kérdése van, azt kérjük, hogy a sportallamtitkarsag@emmi.gov.hu e-mail címre szíveskedjenek megküldeni. 

 

 

Segítő közreműködését ezúton is köszönjük!

 

 

Sportért Felelős Államtitkárság

Bezár
2020.04.27
Indul az MNASZ-HUNESZ E-sport Országos GTSport Autószimulátor Bajnokság
Az MNASZ és a HUNESZ együttműködésével májustól kezdetét veszi az első sportszövetség által kiírt hivatalos magyar e-sport szimulátor bajnokság.
Elolvasom

Az elmúlt években nagy sikernek örvend a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) égisze alatt működő FIA Gran Turismo Bajnokság. A Nations Cup, azaz a nemzetek kupája a világ minden országából elérhető, az egyik legnépszerűbb platformon fut, ezzel lehetőséget biztosít több millió játékosnak, hogy betekintsen az autósport világába. Az FIA Gran Turismo Bajnokság jelenleg az egyetlen, FIA által kiírt hivatalos szimulátorbajnokság világszerte. A bajnokság nagykövetei között szerepel a hatszoros Formula 1-es világbajnok Lewis Hamilton is.

Az FIA iránymutatását követve a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) és a Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) együttműködésének eredményeként elindul az első MNASZ-HUNESZ E-sport Országos GTSport Autószimulátor Bajnokság. A Bajnokság a Gran Turismo Sport játékban, PlayStation 4 platformon lesz elérhető.

Az induló magyar bajnokságban bármely 16. életévét betöltött, magyar állampolgárságú személy részt vehet. A versenyre a játék felületén lehet nevezni. A futamok lebonyolítását a Race Online Hungary és a PC Guru csapata biztosítja, míg az élő közvetítésekről az Esport1 csapata gondoskodik. A kéthetente zajló fordulókat az Esport1 Twitch.tv és Facebook felületén követhetik a nézők.

Versenynaptár:

  • 2020. május 3. – 1. futam
  • 2020. május 17. – 2. futam
  • 2020. május 31. – 3. futam
  • 2020. június 14. – 4. futam
  • 2020. június 28. – 5. futam
  • 2020. július 12. – 6. futam
  • 2020. július 19. – Középdöntő
  • 2020. július 26. – Döntő

Oláh Gyárfás, az MNASZ elnöke az eseményt így kommentálta:

A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elkötelezett az iránt, hogy ebben a nehéz időben is népszerűsítse a sportágat és lehetőséget biztosítson a sportág iránt érdeklődőknek. Ez a bajnokság remek alkalom erre, mert széles körben elérhető lesz. A HUNESZ vezetőségével egy éve tervezzük a közös bajnokság elindítását és hosszú távú terveink vannak, melyeknek egy részét a jelenlegi, koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet felgyorsította. 

A platform és a program kiválasztásánál fő szempont volt, hogy nagy érdeklődő réteget és lehetőleg kezdőket, amatőröket érjünk el, ehhez pedig a legjobb választás az FIA GT Sport volt. Fontos volt  számunkra, hogy az otthonokban lévő több tízezer PS4 konzolon versenyezhessenek a fiatal tehetségek és az induláshoz a résztvevőknek ne kelljen milliós anyagi terheket vállalniuk.   

Számos neves magyar versenyző, így Michelisz Norbert, Kiss Norbert, illetve Wéber Gábor is a szimulátor világából érkezett és jelentős karriert futott be, ezért is bízom abban, hogy egy újabb sikertörténet alapjait tesszük le a HUNESZ-al karöltve.

Az MNASZ is nagy figyelmet fordít az utánpótlásra a sportág minden területén. Az első 3 helyezett automatikusan hivatalos MNASZ utánpótlás licencet kap és az első 10 helyezett közül a kiválasztottaknak lehetőséget biztosítunk egy versenyautó tesztelésére is, ezzel szintén megalapozva a további pályafutásukat az autósportban.

Biró Balázs, a HUNESZ elnökének nyilatkozata:

A Magyar E-sport Szövetség a megalakulása óta keresi az együttműködési lehetőségeket a klasszikus sport szervezetekkel. Az e-sport mozgalom célja a sportok családjába való beilleszkedés, melynek egyik kézenfekvő útja a sport szimulációs versenyek szervezése. A sport szimulációs játékokban a játékosok közelebb kerülhetnek a kedvelt sporthoz, elsajátíthatók a szabályok, jobban megismerhetők a szereplők és a pályákon kívül a virtuális térben is átélhető a tornák hangulata, ezért is növekszik dinamikusan a versenyzői tábor.

A szimulátorok és autós videojátékok világa az autósport és az e-sportok közös metszete, ezért léptünk örömmel együttműködésre az Magyar Nemzeti Autósport Szövetséggel. A bajnokság sport szakmai hátterét az MNASZ biztosítja, míg az elektronikus sport platformért és az online megvalósításért a HUNESZ és tagszervezetei felelnek.

Úgy vélem, hogy fontos sport történeti esemény tanúi lehetünk, amely a hagyományos sport és az elektronikus sport együttműködésének egyik úttörő hazai példája akar lenni. Hosszú előkészítő munka után most végre útjára indulhat a verseny, amely jelen körülmények között sajnos egyfajta pótlékként is szolgálhat az autósport kedvelőinek.

Bezár
2020.03.12
Koronavírussal kapcsolatos intézkedések
Mint az ismeretes a kormány rendkívüli jogrendet, veszélyhelyzetet hirdetett ki a koronavírus elleni védekezés érdekében. Minden hazánkban rendezendő autósport eseményt felül kell bírálnunk, mely események tarthatóak meg, akár zárt kapus rendszerben, mely eseményeket kell lemondanunk. Felvettük a kapcsolatot az illetékes szervekkel és a rendezőkkel. Folyamatosan fogjuk tájékoztatni a tagságot, a versenyzőket, csapatokat és természetesen a nézőket.
Elolvasom

Mivel az események napról napra, óráról órára változnak, kérjük minden Facebook-os információs oldalt kövessenek, annak érdekében, hogy ne maradjanak le a tájékoztatásokról.

Elsődleges MNASZ információs oldalak:

MNASZ Facebook oldala:

https://www.facebook.com/magyarnemzetiautosportszovetseg/

Oláh Gyárfás elnök Facebook oldala:

https://www.facebook.com/olahgyarfas/

Rally Szakági Bizottság Facebook oldala:

https://www.facebook.com/rallybajnoksag/

Bezár
2020.03.04
Az MNASZ folyamatosan egyeztet az illetékesekkel a koronavírus-járványról
A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) a világszerte kialakult koronavírus-járvánnyal kapcsolatban folyamatosan egyeztet a nemzetközi szövetséggel (FIA), valamint az illetékes hatóságokkal. Az MNASZ eltökélt szándéka, hogy mindent megtegyen annak érdekében, hogy a Magyarországra tervezett összes autósport-eseménynek hazánk az előzetes terveknek megfelelően otthont adhasson. Az MNASZ ugyanakkor kapcsolatba lépett a magyar versenyzőkkel is, akiket igyekszik tájékoztatni a külföldi versenyeken, teszteken és egyéb eseményeken való részvétellel kapcsolatos kérdésekről.
Elolvasom
Bezár
2020.02.10
F1 Future Stars pályázati felhívás
A tavalyi évhez hasonlóan idén is várjuk azon gyermekek jelentkezését a F1 Future Stars programjára, akik saját, vagy szüleik sporttevékenysége alapján kapcsolódnak a hazai autósport életéhez és szeretnének részt venni az idei Formula 1- Magyar Nagydíj versenynapján a rajtrácson rendezett ceremónián.
Elolvasom

A tavalyi évhez hasonlóan idén is várjuk azon gyermekek jelentkezését a F1 Future Stars programjára, akik saját, vagy szüleik sporttevékenysége alapján kapcsolódnak a hazai autósport életéhez és szeretnének részt venni az idei Formula 1- Magyar Nagydíj versenynapján a rajtrácson rendezett ceremónián.

A jelentkezés határideje 2020. 05. 01.

További részletek a pályázati kiírásban olvashatók.

Sikeres pályázást kívánunk!

A pályázati felhívás letöltése

Bezár
2019.11.26
FIA CEZ díjátadó támogatás
Elolvasom

Tisztelt Tagszervezeteink, Versenyzőink,

Kedves Díjazottak!

Ahogyan az utóbbi pár nap történéseiből kiderült, az Automobile Club Albania korábbi döntésével ellentétben a múlt hét végén úgy határozott, hogy a CEZ bajnokságok 2. és 3. helyezetteit és egy fő kísérőt is meghív a Tiranában, 2019. december 14-én megrendezésre kerülő CEZ díjátadó ünnepségre és gála vacsorára, melynek díját fejenként 60 euróban határozták meg.

A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség vezetősége az események tükrében úgy határozott, hogy a díjazottak számára megtéríti az ünnepségen való részvétel és az azt követő gala vacsora díját (60 €), ezzel elősegítve, hogy minél több eredményes magyar versenyző meg tudjon jelenni.

A Tiranába való utazáshoz javasoljuk, hogy a Wizzair december 12/14-én 6:55-kor induló közvetlen járatát válasszák, Budapestre pedig bécsi átszállással a legkedvezőbb visszajutni 2019. december 15-én.

Ezúton is szívből gratulálunk minden díjazottnak!

Budapest, 2019. 11. 25.                                 MNASZ Elnökség

Bezár
2019.11.21
Év végi ügyintézés az MNASZ Titkárságon
Elolvasom

Tisztelt Tagszervezeteink, Versenyzőink, Tisztségviselőink!

Tájékoztatjuk Tisztelt Tagszervezeteinket, Versenyzőinket, Tisztségviselőinket, hogy az MNASZ Titkársága 2019. december 20-tól 2020. január 2-ig zárva tart.

Ezen időszakban az ügyfélforgalom szünetel, személyes ügyintézésre nem lesz lehetőség.

Kérünk mindenkit, hogy a 2019. december végi, 2020. január elejei versenyekkel kapcsolatos igényléseiket, kéréseiket (nevezői licenc igénylés, versenyzői licenc igénylés, licencek meghosszabbítása, rajtengedélyek, biztosítások, stb…) időben nyújtsák be, hogy azokat a Titkárság 2019. december 20-ig kiadhassa.  

2019. december 23-án, 30-án és 31-én a Titkárság telefonos, illetve e-mail ügyeletet tart az mnasz@mnasz.hu e-mail címen és a +36 1 4606875-os telefonszámon, de ebben az időszakban licenc kiállítására, illetve biztosítás megkötésére nem lesz lehetőség.

Nyitás: 2020. január 2-án.

 

Budapest, 2019. november 21.

 

Herczeg Lajos

főtitkár

Bezár

Legfrissebb hírek és dokumentumok

Partner szervezetek